ריסוס היום – שקט מחר
ריסוס אמור להיות הצעד המרגיע לדיירי הבית. הידיעה שבכל רגע נתון אתם מוגנים על ידי שכבה של חומרי הדברה ששומרים עליכם אכן משרה רוגע ושלווה. אבל מה עושים במקרה שהריסוס משתבש? ריסוס נעשה במגוון דרכים שונות. כמעט כל מדביר מבצע את הריסוס שונה מחברו, משתמש בחומרים שונים ובשיטות שונות. עקב שינויים אלו אי אפשר לדעת מה יקרה במהלך ההדברה בלי להתייעץ קודם עם מומחה. במקרה ותזמינו מדביר מקצועי ומיומן הוא יהיה המומחה שלכם וירגיע אתכם בכל מה שקשור להדברה אותה הוא מבצע. אם תיקחו מדביר מתחיל אתם עלולים למצוא את עצמכם עם שלל בעיות שונות ומשונות.
ריסוס – שיבושים אפשריים
לכלוך וכתמים
בתים רבים אינם מודעים לעובדה כי ריסוס על רצפות פרקט ושיש מצריך התייחסות מיוחדת והתאמה לעדינות הרצפה. ביצוע של ריסוס בסיסי ופשוט על רצפות מסוג זה יכול להשאיר כתמים שגם חומרי הניקוי החזקים ביותר לא יצליחו להוריד. כדי להימנע מלכלוך שכזה חובה לבדוק את ניסיון המדביר ולוודא כי הוא מודע לסוג הרצפה איתה הוא הולך לעבוד.
חומרים רעילים
ריסוס אמנם מגיע לטובת דיירי הבית, אך הוא עלול להיות גם מסוכן. החומרים בהם משתמשים במהלך ההדברה הם רעילים ומזיקים לבריאות מי שבא איתם במגע ישיר בעת הריסוס. עקב כך לרוב אסור לשהות בבית במהלך ההדברה ולהיזהר משאריות החומר שצפות אצלכם על המרצפות בחדרי המגורים.
הקפדה על הוראות המדביר
המדביר יודע בעזרת ניסיונו בדיוק כיצד צריך להתנהל מול חומרי ההדברה. כמה זמן צריך לשהות מחוץ לבית, היכן לא לגעת ומה לא לאכול. חובה להקשיב למדביר לאחר סיום ההדברה ולבדוק שהבנתם כיצד להתייחס לחומרים הרעילים שנשארו אצלכם בבית. חוסר ציות להוראות גורר בעקבותיו תאונות מיותרות ומסוכנות.
רוחות
בימים בהם נושבת בחוץ רוח חזקה אסור לבצע ריסוס. הרוח מסוגלת להעיף את החומרים הרעילים לבתי השכנים או לעבר חיות המחמד שלהם. אי המוכנות של השכנים לחומרי ההדברה יכולה לגרום לתוצאות הרות אסון אצל חיות הבית או גרוע מכך, הדיירים עצמם.